Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-05 12:28:01 +0300 Ако твърде често къпете бебето, това може да изсуши кожата му и да предизвика обриви. Как и колко често да къпем бебето

Как и колко често да къпем бебето

Как и колко често да къпем бебето 470 900
Ако твърде често къпете бебето, това може да изсуши кожата му и да предизвика обриви.

Ако сте майка за пръв път, е нормално да си зададете въпроса кога и колко често трябва да къпете бебето си.

Може би в началото къпането на новороденото ще ви изглежда като истинско изпитание, но с времето и опита идват и рефлексите и това преживяване ще ви носи само удоволствие и ще изгради силна връзка между вас и мъничето. Но колко често трябва да го правите?

Ако твърде често къпете бебето, това може да изсуши кожата му и да предизвика обриви, които ще му създадат дискомфорт.

Къпете новороденото не повече от 3 пъти седмично, поне докато пъпната връв не падне. Ако се налага, използвайте мека кърпа или гъба, за да почистите по-добре кожата на бебето. Основните места, на които трябва да наблегнете по време на къпането, са лицето, врата и гениталиите.

Също така не забравяйте да овлажнявате нежната бебешка кожа с хипоалергенен лосион след всяка баня. Преди да изберете крем за новороденото бебе, най-добре се посъветвайте с лекаря си. Мишниците и гънките по врата трябва винаги да са сухи, за да предотвратите появата на обриви.

Дали ще къпете бебето сутрин или пък вечер зависи изцяло от вашия график и предпочитания! Някои родители избират сутрешната баня, когато бебето е най-будно и активно и може да се наслади максимално на водата. Други пък предпочитат да къпят бебето си вечер, за да е чисто за предстоящия дълъг сън.


Източник: feedingmykid.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори