Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-05-21 15:56:08 +0300 Бебешка погача онлайн? Това въобще възможно ли е?  Как да организираме бебешка погача във виртуалното пространство?

Как да организираме бебешка погача във виртуалното пространство?

Как да организираме бебешка погача във виртуалното пространство? 470 900
Бебешка погача онлайн? Това въобще възможно ли е? 

Всъщност да! Необходима ви е само интернет връзка, за да участвате и да споделите празника на майката.

Чудесното на виртуалните събития е, че никой не трябва да напуска жилището си, а може да присъства от комфорта на дома си. В случая с бебешката погача има как да направите възможно това младата майка да се почувства специална и обсипана с добри пожелания и подаръци!

Дори и да изпитвате притеснения, че виртуалното събитие не е толкова лично и някак въобще не е същото като да се съберете всички заедно на живо, това не значи че не можете да го направите вълнуващо и запомнящо се за всички присъстващи гости (онлайн). Но има много начини да ангажирате всички, така че да не изглежда сякаш изпращате покани, само за да получите подарък насреща. Подобни онлайн събития започнаха да набират скорост поради няколко причини:

  • Необходимостта от социално дистанциране, където събирането на групи от хора е ограничено, заради мерките за здравна безопасност
  • Здравословни причини, които налагат младата майка или бебчето да си почиват повече от обичайното
  • Близките и приятелките на младата майка живеят в друг град или дори в друга страна

 

Какви са възможностите за онлайн погача?
Има толкова много различни начини да организирате тази погача и толкова много различни платформи, от които да избирате! Тези опции могат да включват персонализирани покани, различни забавни игри и стрийминг на живо с отваряне на различни подаръци, предназначени за младата майка и бебето! Изберете това, което изглежда като най-подходящото изживяване, което търсите!

Виртуалните бебешки погачи не е задължително да включват видео, но live stream-ът винаги е забавен! Изберете измежду следните опции, за да организирате едно страхотно събитие:

  • Ще изпратите ли истински покани на онлайн партито или ще поканите гоститесамо по електронен път?
  • Искате ли да изберете дата и live stream, на който да отваряте предварително изпратени подаръци (ако гостите имат желанието да ви изпратят такива)?
  • Или бихте предпочели да използвате нещо като Google Hangouts или Skype, където гостите имат възможност също да бъдат видими и да разговарят с младата майка, докато тя отваря подаръците им?
  • Бихте ли предпочели да използвате платформа, където можете да играете игри онлайн и да качвате снимки и да пропуснете стрийминга на живо?

Истински хартиени покани можете за изберете от всяко книжарница, сватбен център, или дори за говорите с графичен дизайнер, който да измисли покана специално според вашите изисквания. Принтирането може да стане в който и да е копирен център или специализирана книжарница. Съществуват и популярни сайтове като ShutterflyVistaprint и Canva, където можете да изберете и моделирате дизайна на поканата по своя избор. Остава да ги изпратите по пощата или с куриер.


Ако повечето от хората, които искате да поканите на погачата вече са във Facebook, това е чудесен вариант! Тази платформа позволява на приятели и семейство непрекъснато да общуват в продължение на дни преди самото събитие. Освен това елиминира необходимостта от покани, тъй като сте поканени в групата чрез известие във Facebook:

  • След като влезете във Facebook, щракнете върху раздела „Създаване“, който е вдясно от „Начало“ на вашия работен плот
  • Щракнете върху „Създаване“, след това „Събитие“
  • Тогава ще се появи поле, в което изберете тема или качите снимка. Това ще бъде показано в горната част на страницата на събитието, за да могат всички гости да я видят
  • При създаването на събитието също така следва да опишете всички подробности за него. Уверете се, че е много ясно, че това е ВИРТУАЛНА бебешка погача. Някои хора използват това просто като начин да поканят хората на действително събитие и не би следвало да поемате риск това да остане неясно. Можете да озаглавите събитието „Виртуална / онлайн бебешка погача на ________“ да уточните като локация „От комфорта на собствения ви дом“ или нещо подобно за мястото на събитието.
  • Можете също така да изберете съ-домакин, който ще ви помогне да поддържате диалога през тази група във Facebook. След това кликнете върху „Създаване“.
  • След това ще поканите гостите, като можете да разрешите поканените гостит да поканят и други свои приятели (или пък не).

Голямо предимство на използването на Facebook е, че той идва със собствена система за видео чат.

Други опции за реализиране на виртуалното събитие са Skype, Zoom или Google Hangout. Включете в поканите си информация за изпращане на подаръци до определена дата, за да можете да отворите подаръците на живо в определен ден и час чрез някоя от горните платформи. Разбира се, можете да пропуснете тази стъпка, ако не желаете да натоварвате гостите си с покупката и изпращането на подаръци.

Гостите могат просто да гледат или да включат видео и микрофонна връзка, за да си говорите. Но имайте предвид технологичните компетенции на гостите, които каните! Не забравяйте, че всяко онлайн събитие има своите възможни технически проблеми, но нека това не ви притеснява.

Ако стриймвате на живо, нправете подходяща декорация за своя малък празник. Създайте сладък фон, ккато на истинска бебешка погача! Окачете надписи на стената, сложете розови или сини балони, които да се виждат добре на фона на видеото! Това ще направи събитието още по-специално за вас и гостите! 

В дните преди събитието можете да ангажирате гостите си със създаването на анкети, за да предполагат теглото и ръста на бебето, когато се е родило, цвета на косата, очичките и други забавни теми.

Ако майка ви или свекърва ви са с вас, можете да спазите част от традиционните за бебешката погача ритуали - разчупване на сладка пита над главата на майката и новороденото, връзването на кърпа с "жълтици", за да е сладък сънят на бебето... Вашите гости със сигурност ще се радват да "наричат" малкото новородено с късмет и благопожелания дори и онлайн, а можете да изболзвате различни приложения, за да ги запишете на видео, кото да гледате и когато дететео ви порасне.  

 

Виртуалната бебешка погача е добра идея за периода, в който се налага да пазим социална дистанция, за да осигурим своето здраве и това на своите близки. Това не отменя възможността да изживеем един специален празник и да споделим красивите емоции и благопожелания за новороденото бебе. 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори