Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-03-05 11:06:25 +0200 Очаквате с нетърпение да прекарате време с внучето си от дни, но скоро става очевидно, че то има лош ден. Какво да правят баба и дядо? Как да успокоим внучето?

Как да успокоим внучето?

Как да успокоим внучето? 470 900
Очаквате с нетърпение да прекарате време с внучето си от дни, но скоро става очевидно, че то има лош ден. Какво да правят баба и дядо?

Независимо дали вашето внуче е новородено или е значително по-голямо, всеки баба и дядо се нуждаят от няколко трика за успокояване на неспокойното дете. Кои стратегии са най-добри ще зависи от няколко фактора, включително възрастта му и вашето физическо състояние.

Как да успокоите неспокойното бебе?
Плачът на бебето може да бъде особено тревожен за бабите и дядовците на бебето. Ако е минало известно време, откакто сте се гледали деца, може да не сте сигурни какво да правите.

Ако ще гледате внучето си като отмяна на родителите, винаги е добре да получите съвет от тях, преди да оставят бебето. Опитайте първо техните предложения. Ето някои елементи, които може да са в техния списък:

  • Хранене - дори ако е било нахранено скоро, бебето може да страда от колики и да гризе юмручето си и да плаче неутешимо. Все пак проверето дали случайно не е гладно, защото при скоковете в растежа може да има нужда от повече хранителни вещесва и да огладнява бързо. 
  • Движение - разходките са чудесен начин да успокоите бебето, тъй като движението го унася. Друг вариант са люлеещият стол или домашната люлка.
  • Регулиране на облеклото - бебетата плачат също когато им е прекалено топло или студено, защото тялото им все още не може да урегулира само температурата. Неудобните дрехи - драскаща материя или стегнати ластици, също могат да причинт дискомфорт.
  • Хигиена - напълнената пелена и мокрото усещане също са водещи причини за плач при бебето. Уверете се, че дупето му е сухо!

Ако сте опитали всичко, за което се сетите, но внучето ви не спира да плаче, време е да се обадите на родителите му и да ги оставите да ръководят какво да правите по-нататък.

В такива случаи е важно да разберете, че вероятно не сте направили нищо лошо. Някои бебета са много чувствителни към промените в дневната рутина и заобикалящата ги среда.

 

Как да успокоим детето, когато капризничи?
Малките деца са склонни да бъдат енергични и да изпитват границите на търпението ви. През повечето време това означава, че ще си прекарате чудесно с тях. Понякога това означава обратното. Когато малките деца капризничат, може да им е трудно да се успокоят и да изпаднат в детска истерия. Ето няколко начина да предотвратите това.

  • Хранене - малките деца са склонни да се хранят непостоянно. Ако започнат да киселеят, особено ако наближава време за ядене. Не ги залгъвайте със сладки неща, защото са висококалорични и с висок гликемичен индекс. Дайте им парче плод или зеленчук, което да ги залъже до основното ядене.
  • Почивка - малките деца не могат да си поставят сами граници по отношение на игра и почивка. Ако е преуморено, също може да му бъде трудно да заспи. В такъв случай измислете друг вариант да "презареди батериите" - четете книжка заедно на леглото, пуснете си детско филмче или тихи детски песнички. 
  • Активност - понякога проблемът не е в недостатъчната почивка, а твърде многото рутина. Ако имате възможност, позволете му да направи нещо различно - да тича по двора или в парка, да полива цветята, да тича и вика. 
  • Дайте му избор - ако предложите на малко дете конкретна идея, почти винаги отговорът ще е "не". Опитайте се да предложите избор между 2 неща и със сигурност ще избере поне едното, а вие ще си спестите време и нерви. 

 

Какво да правим с нацупените баби и дядовци?
Внуците не са единствените, които могат да бъдат в неподходящото настроение. Ако ще забавлявате внуците, опитайте се да си починете предварително. Не пропускайте храненията и не забравяйте да останете хидратирани, особено ако сте на открито. Ще бъдете по-търпеливи към внуците си. Лесно можем да оправим киселото настроение на малкото дете, но кисели баба и дядо ще оставят неприятно усещане в него дълго след това!

 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори