Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2017-08-23 15:40:17 +0300 Ето как да се справите с 5-те най-често срещани промени Любов и бременност: 5 начина, по които бременността променя връзката ви

Любов и бременност: 5 начина, по които бременността променя връзката ви

Любов и бременност: 5 начина, по които бременността променя връзката ви 470 900
Ето как да се справите с 5-те най-често срещани промени

Наедрелият бюст, голямото коремче и подутите глезени са само част от физическите промени, които тялото ви претърпява по време на бременността, а по време на тези трансформации се променя и връзката ви с човека до вас. Простичко казано, комбинацията от любов и бременност понякога е взривоопасна. „Понякога чувствате партньора си изключително близък, друг път имате усещането сякаш живее на различна планета“, твърди Кати О‘Нийл, съавтор на книгата Babyproofing Your Marriage. Ако се стремите да съхраните отношенията си и се учите как да управлявате и разбирате емоциите си, ще успеете да заздравите и развиете връзката си.

Ето как да се справите с 5-те най-често срещани промени.

  1. Ще станете прилепчиви

Хормоните по време на бременност препускат през тялото ви и имат челен сблъсък с емоциите ви, често отключващи притеснение и усещане за паника. „Много жени споделят, че чувстват  завладяващ страх от изоставяне в началото на бременността“, споделя О‘Нийл. „Дори и най-независимите жени изпадат в притеснение, че мъжът им може да ги напусне или пък може да пострада в нелеп инцидент“. Тези страхове често водят до нелепи изисквания към половинките им, като това да шофират колата с мотокаска или пък започват да им звънят през половин час.  Не се тревожете – тази луда жена у вас ще се върне към нормалното си състояние с напредването на бременността. Междувременно е добра идея да поговорите с партньора си. Предупредете го, че има моменти, в които изпитвате особена нужда от него и че наистина ще ви помогне, ако ви прегръща или целува малко повече.

 

  1. Може да не сте на една и съща вълна

Повечето жени започват да чувстват себе си си като майки още в мига, когато видят втората черта на теста за бременност.  С времето и тялото ви започва да се променя в тази насока. При партньорът ви обаче не настъпват никакви физически промени. И е напълно възможно той да не се чувства баща, докато не дойде моментът да подържи малкото новородено вързопче радост в ръцете си. „Не е въпрос на липса на радост от перспективата да стане родител, просто мъжът не чувства непосредствеността на ситуацията както вас“, казва О‘Нийл. Опитайте се да не се разстройвате, ако партньорът ви не изглежда особено загрижен за цвета на боята на детската стая или не се вълнува да разглежда бебешки обувчици.

 

  1. Може той да се чувства изолиран

Отново, обърнете внимание, че всичко се случва с вас. Извън поздравленията, потупването по гърба и няколко подарени по случая пури, цялото останало вълнение около бременността е фокусирано у вас. И тъй като не допринася активно за развитието на детето, партньорът ви може да не се чувства изцяло свързан с него, а в отделни случаи - и с вас. Ако го окуражавате да „комуникира“ с малката подутинка на корема ви, той ще се почувства като интегрална част от бременността ви. „Помолете го да говори на бебето в корема ви, да му пуска любимата си музика или да споделя вълнението си около това, което би искал да го научи като порасне“, съветва О‘Нийл. Уверете се, че и вие отделяте достатъчно време за партньора си извън разговорите и темите за бебето. Сгответе любимото му ядене, изненадайте го с билети за кино след работа, това ще му помогне да усети, че все още е номер едно във вашите очи.

 

  1. Интимността ще се промени

Да се напаснете на новите изисквания на тялото ви по време на бременността със сигурност ще бъде интересно преживяване, а да ги споделяте с партньора си може да е нещо ново и за двамата. Ще има моменти, в които ще се възхищавате на живота, който сте създали, ще сияете и ще се чувствате емоционално близки, - и тогава вие можете да пръцнете. Бъдете готови да се надсмеете над подобни случки. Всичките хълцания, подут стомах и гадене могат да бъдат засрамващи в началото, но може и да ви накара да се почувствате по-близки от всякога.

 

  1. Сексът може да намалее

Романтиката често минава на заден план през първия триместър, когато повечето жени се чувстват подути, изтощени и като цяло непривлекателни. На по-късен етап с нарастването на корема игрите в чаршафите могат да се окажат по-сложно отколкото сте си представяли. „Поддържането на физическата връзка с партньора по време на бременност и разговорите с него по темата ще заздравят взаимоотношенията ви“, твърди Крейг Малкин, психолог в Кеймбридж, който препоръчва дори да си насрочите време за оргазми. „Да, няма да е толкова спонтанно, но намирането  на страстта в конкретния момент и възобновяването на физическите отношения ще ви сближи“.

 

Източник: parents.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори