Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-02-11 10:37:29 +0200 3 неща, с които да помогнем на каката или баткото да приеме по-лесно бебето. Първата среща между новороденото и по-голямото дете

Първата среща между новороденото и по-голямото дете

Първата среща между новороденото и по-голямото дете 470 900
3 неща, с които да помогнем на каката или баткото да приеме по-лесно бебето.

Приспособяването на по-голямото дете в семейството към новата ситуация около раждането на малкото му братче или сестриче не се случва изведнъж и е дълъг процес, който изисква много старание и внимание от ваша страна.

И все пак, първата среща на двете деца определено е изключително ключов момент в опознаването. Ето какво да направите, за да улесните максимално по-голямото си дете!

1.    Раждането е минало и вече сте си у дома. За по-голямото дете се грижат ваши роднини и не сте го виждали от няколко дни, а в някои случаи и повече от седмица. То влиза вкъщи с вълнение и всичко, за което си мечтае, е майчината прегръдка, която му е липсвала толкова много! В следващия момент вижда, че обятията ви са "заети" и в тях има друго дете, което то все още не познава.

Представихте ли си ситуацията? Колкото и, на пръв поглед, естествено да ни изглежда да посрещнем детето ни с бебето на ръце, за да му го представим лично, това не винаги е най-удачният вариант. По-добре позволете на таткото или друг близък да подържи новороденото, за да са свободни прегръдките ви за детето, което сега, повече от всякога, се нуждае от уверението, че винаги ще имате време и желание за него.

2.    Представете бебето на по-голямото дете, а не обратното. Много майки представят новороденото на каката или баткото, като казват: „Запознай се с малката ти сестричка! Виж колко е сладка!“

Помислете колко различно би се почувствало детето ви, ако направите точно обратното. Хванете нежно бебето и му кажете: „Запознай се с големия ти брат! Той ще ни помага да се грижим за теб и ще те учи на всякакви страхотни неща. Трябва много да се радваш, че имаш толкова прекрасен брат!“

По този начин по-голямото дете ще се успокои, че въпреки цялото внимание, което получава бебето, то все още е истинска рок звезда във вашите очи.

3. Бебето вероятно ще бъде засипано с подаръци, така че е добре по-голямото дете също да получи нещо. Дори бихте могли да организирате размяна на подаръци между двете деца. Купете книжка за по-голямото дете и му кажете, че е подарък от бебето. В замяна, детето може да избере някоя от старите си книжки, които вече не харесва толкова много, да я опакова и да я подари на новороденото.


Източник: pickanytwo.net

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори