Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-11-10 16:31:34 +0200 Научете кога да очаквате първия смях на бебето ви и как да го предизвиквате отново и отново! Първият смях на бебето

Първият смях на бебето

Първият смях на бебето 470 900
Научете кога да очаквате първия смях на бебето ви и как да го предизвиквате отново и отново!

Първият смях на бебето е една от най-големите награди за всеки родител. Щом го чуете за пръв път, няма да му се наситите и ще искате да го чувате отново и отново всеки ден!

Кога да го очакваме?

Повечето бебета започват да се смеят с глас на 3-4-месечна възраст. При някои мъничета това може да се случи и доста по-късно. Първият смях може да бъде предизвикан от почти всичко –любимата играчка, домашния любимец, ваша забавна физиономия.

Първият смях носи радост не само на родителите, но и на самото бебе – то обожава да чува собствения си глас и да наблюдава реакциите на околните.

Как да стимулираме бебето да се смее по-често?

Правете смешни физиономии, танцувайте, говорете, пейте! Когато бебето е нахранено и отпочинало, то е най-готово за нови приключения и веселби.

Говорете често на бебето и го предразполагайте: „Хайде да сменим пелената, за да ти е чистичко и приятно. А какво ще кажеш за нова блузка? Искаш ли да почетем книжка? Харесва ли ти тази за мечето?“. Сигурно изглежда странно да задавате толкова много въпроси на човече, в чийто вокален речник все още присъстват едва няколко звука, но това е единственият начин то да се научи да използва богатството на езика и да се смее.

Ако въпреки всичките ви усилия, бебето ви е по-„сериозно“ от тези на приятелките ви, не се тревожете! Някои бебета се смеят по-лесно и по-често от други, както е и при нас, възрастните. С времето ще усетите как най-добре да провокирате усмивки и сладък кикот у мъничето ви!


Източник: whattoexpect.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори