Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2015-12-07 11:12:41 +0200 Сексът по време на бременност не е забранен, освен ако лекарят не посъветва обратното. Секс по време на бременност

Секс по време на бременност

Секс по време на бременност 470 900
Сексът по време на бременност не е забранен, освен ако лекарят не посъветва обратното.

Сексът по време на бременност не е забранен, освен ако лекарят не посъветва обратното. Така че е добре бременните жени да се консултират със специалистите, които проследяват бременността им, защото те най-добре познават медицинската им история и особености.

Някои примерни причини, заради които лекарят може да посъветва двойката да избегне полови контакти:

- Спонтанен аборт в миналото

- Ако една жена е изправена пред преждевременно раждане

- Заради възможно кървене

- Плацентата е разширена

- Маточната шийка не е здрава

- Скъсване на феталната мембрана

Сексът не се свежда само до "проникване". Дори ако лекарят забранява секс, двойката може да поддържа интимната си връзка, използвайки някои от алтернативните решения, които съществуват.

Някои жени искат повече секс по време на бременност

При някои жени сексуалното желание ескалира по време на бременност. Възбудата е почти постоянна и много по-силна заради увеличения приток на кръв в областта на таза и разширяването на срамните устни. Вагинални секрети също са по-обилни, а това прави проникването по-лесно и приятно. Има много случаи на жени, които изпитват първия си оргазъм или първия си  множествен оргазъм именно по време на бременност.

Някои дори не искат да чуят за това

По време на първия триместър, гаденето, наддаването на тегло, чувствителността в областта на гърдите, а също и емоционалният стрес, които някои жени изпитват, могат напълно да ги откажат от секса. Някои жени изпитват голям дискомфорт от подуването на гениталиите си, изпитват болка и чувство на тежест по време на полов акт. Има и случаи на силна болка, предизвикана от контракциите на матката, по време на акта или след оргазъм. Сексът им носи много по-малко удоволствие и те предпочитат да го избегнат. Но дори в тези случаи двойката трябва да се научи да не възприема секса просто като проникване и да изпробва различни подходи за задоволяване.

Има начин

Промените, които бременната жена наблюдава в тялото й, неминуемо влияят върху сексуалния живот на двойката. Периодът на бременността дава възможност да се експериментира с нови техники и да се обогати сексуалния опит чрез откриване на нови стимули на удоволствие. Ако сега ви се струва трудно, само си помислете за момента, в който бебето ще спи в спалнята ви! Някои пози могат да се окажат доста неудобни с напредване на бременността. Трябва заедно да намерите позите, които ще ви донесат максимален комфорт и няма да оказват неприятен натиск на корема. Сред най-популярните пози в т.нар. „лъжички“ – и двамата лежите на една страна, така че коремът на жената да не се притиска. Ако обаче бременната жена изпитва болки по време на секс и наистина няма никакво желание, трябва откровено да поговори с партньора си за случващото се с нея. Някои мъже се страхуват да докоснат до бременните си жени, за да не наранят тях или бебето. Много двойки споделят, че по време на последния триместър са се опитвали да правят секс, но са се отказвали, защото са имали усещането, че бебето ги „наблюдава“.

„Ще навредим на бебето“

Твърдението, че сексът по време на бременност може да увреди плода, е грешно. Бебето е напълно защитено от околоплодната течност и силните мускули на матката. Така че проникването не би могло да го нарани. Ако започне да рита малко след  оргазъм, това се дължи на бързия пулс на майката, а не защото го боли.

Може ли сексът по време на бременност да предизвика преждевременно раждане?

Сперматозоидите съдържат вещество, което спомага за разширяването на маточната шийка. В самия край на бременността е възможно благодарение на това вещество да бъде подаден сигнал за раждане. По принцип обаче по време на нормално протичаща бременност това е много малко вероятно. Шийката на матката сама узрява, когато е готова за това. В последния етап на бременността един оргазъм би могъл да доведе до кратки контракции от типа Бракстън-Хикс, които траят по около половин час. Но те нямат нищо общо с родилните контракции.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори