Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2015-12-09 17:09:59 +0200 Докато не бъдат направени всички нужни ваксинации, новороденото е доста уязвимо към вирусни инфекции и заразни болести. Съвети за здраво новородено бебе

Съвети за здраво новородено бебе

Съвети за здраво новородено бебе 470 900
Докато не бъдат направени всички нужни ваксинации, новороденото е доста уязвимо към вирусни инфекции и заразни болести.

Докато не бъдат направени всички нужни ваксинации, новороденото е доста уязвимо към вирусни инфекции и заразни болести. Така че хигиена, чистотата и антибактериалната защита трябва да са сред най-важните ни приоритети.

Общи инструкции за хигиена

Имайки предвид, че новородените растат в нашата среда, те са принудени да изграждат контакт както с други бебета, така и с възрастните,  както и с различни повърхности и предмети, които крият своите рискове. Чистотата у дома и системното спазване на ежедневна лична хигиена са най-важните първи стъпки за защита от всички видове бактерии и микроби, които са навсякъде. Ръцете често са основният източник на разпространение на всички тези микроби и затова цялото семейство трябва да ги мие редовно с качествен антибактериален сапун, а след това да ги избърсва добре с чиста кърпа или с еднократни хартиени късове. Особено важно е да измивате ръцете си преди и след игра с бебето, след като смените памперса, преди и след хранене, след всяка дейност във или извън дома, преди и след приготвяне на храна, след използване на тоалетната и т.н.

Грижа за бебето през първите месеци

Трябва да сме особено внимателни към специфичните грижи, които изисква новият член на семейството през първите месеци от живота си. Почиствайте и дезинфекцирайте редовно играчките и оборудването на бебето – столчето за хранене, проходилката, масата и т.н., като не забравяте и пода, за който можете да използвате антисептични течни дезинфектанти или антибактериални кърпички, които не съдържат хлор и не дразнят кожата. С повишено внимание следете и игрите с домашните любимци, които могат да пренасят вредни бактерии върху вас, така че не бива да им позволявате да ви облизват или да скочат върху масата. Дезинфекцирайте редовно мястото, на което домашните любимци спят и изнесете от кухята техните прибори и принадлежности.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори