Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-08-15 13:52:15 +0300 Цигарите са едни от основните фактори за замърсяването на въздуха у дома. Чист въздух у дома!

Чист въздух у дома!

Чист въздух у дома! 470 900
Цигарите са едни от основните фактори за замърсяването на въздуха у дома.

Замърсяването на атмосферата (особено в големите градове) е сериозен проблем за здравето на малките деца и се отразява неблагоприятно предимно на дихателната система, като провокира дихателна алергия и благоприятства появата на дихателни инфекции.

Чистият въздух вкъщи е много важен за правилното функциониране на дихателната система на детето. Замърсяването на въздуха с цигарения дим, повишената температура, продължителната употреба на почистващи препарати, бои, спрей от козметични препарати са фактори, влияещи отрицателно върху средата, в която детето прекарва около три четвърти от времето си.

Редовното проветряване на стаята, поставянето на овлажнител на въздуха върху парното или електрически овлажнител един час преди сън и йонизаторите помагат за обновяването на въздуха и обогатяването му с кислород.

Цигарите са едни от основните фактори за замърсяването на въздуха у дома. Пушекът произвежда формалдехид  - вещество, което дразни лигавицата на носа, гърлото, дихателната тръба и бронхите. Според някои данни при децата пасивни пушачи опасността от заболявания на дихателната система е 4 пъти по-голяма, отколкото при деца, в чийто дом не се пуши.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори