Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2023-04-11 12:00:33 +0300 Финландската детска психиатърка Кайя Пуура разкрива тайните на балансираното възпитание на децата в нов наръчник. „Как да отгледаме най-щастливите деца на света“ според най-щастливата нация в света?

„Как да отгледаме най-щастливите деца на света“ според най-щастливата нация в света?

„Как да отгледаме най-щастливите деца на света“ според най-щастливата нация в света? 470 900
Финландската детска психиатърка Кайя Пуура разкрива тайните на балансираното възпитание на децата в нов наръчник.

През 2023 г. Финландия за шеста поредна година оглави класацията на „Световния доклад на щастието“ за най-щастливата страна в света. Една от главните причини за това е специалното отношение, което финландците имат към образованието и възпитанието на децата си.

В нов полезен наръчник на помощ в задачата „Как да отгледаме най-щастливите деца на света“ идва финландската детска психиатърка Кайя Пуура, която споделя скандинавския подход към някои от най-важните проблеми, свързани с родителството.

„Родителството е процес, който се учи през целия живот и в който децата учат нас, родителите, така, както и ние тях.“

Насочена както към бъдещи родители, които се подготвят за огромната промяна в живота си, така и към родители на малки деца, тийнейджъри и вече независими млади хора, „Как да отгледаме най-щастливите деца на света“ е стегната, интригуваща и изцяло практически насочена книга, в която финландската специалистка споделя дългогодишния си опит в детското развитие.

Баланса между семейния и професионалния живот, преодоляването на кризисни периоди и събития, налагането на ограничения и правила, неразбирателството между братя и сестри – в наръчника си Кайя Пуура обръща внимание на тези и още много теми, които са ключови за поддържането на здравословен климат в семейството.

  • Как да контролираме изблиците на ярост при малките деца?
  • Какво да правим, когато детето казва само „не“?
  • Как да подходим, когато детето ни не иска да яде определени храни?
  • Как да научим детето ни да споделя с нас?
  • Как да подкрепяме децата емоционално, без да ги притискаме?

              С много разбирание и внимание към родителите финландската психоложка представя своята формула за балансирано възпитание на децата, в която тайната на доброто родителство не се крие само в строго налаганите ограничения, нито пък в либералното отношение.

Подобно на някои от най-популярните издания в сферата като „Успяващите деца“ на Мишел Борба и „Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели“ от Филипа Пери, в основата на метода си Кайя Пуура залага вместо да се опитват да отглеждат талантливи или успешни деца, на първо място родителите винаги да се стремят да възпитават децата си „да бъдат добри хора“.

Написана на достъпен и лек език, „Как да отгледаме най-щастливите деца на света“ насърчава родителите да развиват физическите, когнитивните, социалните и емоционалните умения на децата си спрямо личното им темпо, а не сравнявайки ги с другите. И най-вече да подхождат с много разбиране, търпение и любов.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори