Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-02-01 16:54:53 +0200 Изборът на храна за малкото дете е въпрос с повишена трудност пред всяка майка. 4 храни, които помагат на бебето ти да наддаде тегло

4 храни, които помагат на бебето ти да наддаде тегло

4 храни, които помагат на бебето ти да наддаде тегло 470 900
Изборът на храна за малкото дете е въпрос с повишена трудност пред всяка майка.

Бебетата не са в състояние да консумират твърди храни. Именно заради това по-голямата част от диетата им трябва да е в течна форма. А имунитетът на твоето бебе е свързан и с качването на тегло. Ето защо трябва да има постоянен и равномерен темп на наддаване, за да стимулира и активира развитието на имунната система. Ако се чувстваш объркана от разнопосочните съвети и практики на баби, лели и приятелки, ти предлагаме 6 храни, които допринасят за успешното наддаване на твоето бебе!

1. Майчина кърма

Кърмата (или нейният изкуствен заместител – адаптираното мляко) е единствената възможност за кърмачетата до 6 месеца да наддават тегло. Няма друг източник на храна, подобен на кърмата, по отношение на храненето. Тя е най-здравословната, питателна и балансирана храна за мъниците. Тя не води до запек или разстройство на нежното бебешко стомахче, защото е лесно смилаема.

Можеш да включиш бадеми, леща и нахут в менюто си, за да повишиш хранителната стойност на млякото си. След навършване на 6-месечна възраст можеш да пробваш да захраниш детето с полутвърди и твърди храни, паралелно с кърмата.

2. Банани

Бананите са отличен източник на калий, фибри и въглехидрати. Един банан съдържа малко повече от 100 калории. Бебетата ги харесват и са лесни за консумиране. Може да бъде смачкан лесно на пюре (особено ако е по-узрял) и е идеална здравословна храна за изпът.

3. Пълномаслено кисело мляко

Един от най-здравословните варианти за твоето малко бебе е пълномасленото кисело мляко. То е богато на калций, витамини и минерали. Киселото мляко осигурява правилното количество мазнини и здравословни калории, за да помогне на малчуганите да наддават тегло. Киселото мляко също така е много лесен за храносмилане и е известен като средство за справяне с диария и стомашни проблеми.

4. Картофи

Картофите са един от най-добрите източници на въглехидрати, които спомагат за бързо увеличаване на теглото. Картофът обичайно е една от първите твърди храни, въвеждани в менюто на малкото бебе.

 

Теглото на бебето играе важна роля в здравословното му развитие. Помни, че слабостта, особено на този етап, не е препоръчителна и липсата на достатъчно хранителни вещества и мазнини в менюто по-скоро вреди. За правилното развитие на мозъка и хормоните (дори в ранен етап) правилният и разнообразен хранителен режим е от основно значение.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори