Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-07-01 11:01:27 +0300 Най-добрият начин да учим децата си на ценности, е самите ние да ги демонстрираме пред тях всеки ден! 5+1 неща, които да показваме на детето всеки ден

5+1 неща, които да показваме на детето всеки ден

5+1 неща, които да показваме на детето всеки ден 470 900
Най-добрият начин да учим децата си на ценности, е самите ние да ги демонстрираме пред тях всеки ден!

Кои са най-важните неща, които децата ни трябва да виждат, че правим всеки ден?

 1. Обичаме и уважаваме техния баща. Стабилната връзка с бащата дава сигурност както на майката, така и на децата. Добре е те да виждат, че между родителите им има обич, уважение, подкрепа и дори флирт. Че когато имат проблем, го решават заедно. Че не се оплакват от поведението на другия.
   
 2. Работим. Някой ден децата ни ще са достатъчно големи, за да живеят самостоятелно. Те трябва да ценят труда, който полагаме в дома и извън него. Ние сме първите им учители и като такива, трябва да се стараем да им даваме най-правилните уроци.
   
 3. Усмихваме се и се смеем. Понякога, унесени във всекидневните си задължения, забравяме колко е важен смехът за децата. Те имат нужда да знаят, че ние ги обожаваме и истински се забавляваме в тяхната компания.
   
 4. Обичаме да четем. Доказано е, че децата, чиито родители четат, имат по-високи оценки в училище и развиват по-силно усещане за самоуважение. Освен да четем любимите им книжки заедно, трябва да им показваме, че четенето е удоволствие и за нас самите.
   
 5. Знам кога и как да си почиваме. Децата не се чувстват добре, ако виждат, че родителите им са изтощени и нещастни. Няма нищо лошо да отложим чистенето или готвенето и да признаем, че сме уморени и имаме нужда от почивка.
   
 6. Умеем да се извиняваме. Понякога е трудно да признаем грешките и слабостите си и да поискаме прошка. Само така обаче децата ще се научат да правят същото с останалите.


Източник: creativehomekeeper.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори