Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-11-29 12:02:34 +0200 Написана в стила на Алън Милн, „Мечо Пух: Имало едно мече“ от Джейн Риърдън е вдъхновена от живота на истинския Кристофър Робин. 95 години след написването на Мечо Пух на български излиза първата официална предистория

95 години след написването на Мечо Пух на български излиза първата официална предистория

95 години  след написването на Мечо Пух на български излиза първата официална предистория 470 900
Написана в стила на Алън Милн, „Мечо Пух: Имало едно мече“ от Джейн Риърдън е вдъхновена от живота на истинския Кристофър Робин.

Мечо Пух неоспоримо е един от най-обичаните рисувани герои на всички времена – и може би най-известното мече в света.

По случай 95-годишнината от написването на вечната детска класика на Алън Милн, вдъхновила многобройни адаптации, телевизионни сериали и филми, на български излиза „Мечо Пух: Имало едно мече“ – първата официално одобрена предистория за героите на Голямата гора.

Книгата  е дело на детската писателка Джейн Риърдън, която следва стила на Алън Милн, а илюстрациите на Марк Бърджес са вдъхновени от оригиналните рисунки на Ърнест Шепард. На български книгата излиза с твърди корици в превод на талантливата поетеса Мария Донева.

Имало едно време едно мече, което седяло върху рафта в един много голям универсален магазин. То не било нито по-голямо от останалите, нито по-умно, но било много, много специално. И когато майката на малкия Кристофър Робин го купила и го подарила на сина си, мечето намерило своето дете и станало най-любимата му играчка.

Запознало се и с нови приятели – Прасчо и Йори.

Приключенията им в Лондон са вдъхновени от детството на истинския Кристофър Робин. Четиримата посещават музея, където има големи динозаври, зоологическата градина, в която живеят всякакви животни, а в един дъждовен ден се запознават и с една малка мишка.

Винаги придружавани от духовитите песнички на Пух, те се забавляват, учат нови неща и откриват нови светове заедно. Защото дори нищоправенето се превръща в Нещо За Правене, когато е с приятели.

„Мечо Пух: Имало едно мече“ отдава истинска почит към наследството на Алън Милн и невероятния му дар да създава вълшебни истории. Джейн Риърдън се заема с изключително отговорната задача да оправдае очакванията на милионите почитатели на книгите, давайки им носталгичната възможност да разберат как плюшените приятели се превръщат в героите, които всички познават и обичат.

А чудатият, забавен и искрен начин, по който го прави, може да бъде присъщ само на един лаком и мъдър мечок, който вече 95 години владее сърцата на малки и големи.

 

Ето кои заглавия още можем да очакваме от ИК „Сиела“!

 

Мими и Биби пишат писма до Дядо Коледа в празничното издание  „Маргаритка: Коледни вълшебства“

Специалната коледна книжка на проекта „Маргаритка“ съдържа две нови истории, които отвеждат децата в далечна Лапландия.

 

 

Коледа е един от най-вълшебните моменти в живота на всяко дете. Елхите са готови да бъдат украсени, а писмата за Дядо Коледа – да бъдат написани и да донесат на най-малките всички желани подаръци. Но дали новите играчки, дрехи и лакомства са най-важното по време на коледните празници?

Точно навреме, за да отговори на този въпрос, се появява „Коледни вълшебства“ – новата книжка от проекта „Маргаритка“ на дуото Виктория Величкова (Вики от „Мастило”) и Яна Липованска – с не една, а две нови коледни истории за приключенията на Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето.

В това празнично издание Биби и Мими се захващат с вълнуващата задача да напишат своите писма до Дядо Коледа и да измислят коледните си желания – а те са толкова много. С помощта на своите приятели Бухалчето и Маргаритка, елф, джудже и един от истинските елени на Добрия старец децата ще разберат, че Коледа не е просто повод да получат нови вещи, а много повече от това. Коледа е празникът на светлината, доброто и времето, прекарано с най-близките.

„Маргаритка: Коледни вълшебства“излиза с красивия текст на Илия Деведжиев, придружен от вълшебните илюстрации на Веселка Велинова, и разказва една незабравима зимна история, която отвежда децата на далечно приключение чак до Лапландия.

Това е седмата книжка от поредицата „Маргаритка“, която по увлекателен и съобразен с мисленето на децата начин помага на родителите да обяснят малчуганите различни ситуации от ежедневието им. Коледното издание на Илия Деведжиев и Веселка Велинова едновременно забавлява малките читатели и ги учи как да бъдат по-скромни, търпеливи и благодарни за всичко, което получават.

 

 

„Коледни вълшебства“ е специална изненада за почитателите на песничките, видеата и книжките на стартиралия през 2016 г. проект „Маргаритка“, който цели да създава забавно и полезно съвременно съдържание на български език за най-малките.

              Още от поучителните истории за Биби и Мими може да намерите в поредицата „Полезни навици“, която започна през 2020 г. и има за цел да представи на пръв поглед досадни задачи като миенето на зъби и  ходенето на детска градина като вълнуващи приключения, които правят децата герои. От тази поредица на пазара може да откриете „Маргаритка: Заспиваме със Сънчо”, „Маргаритка и чистите зъбки“, Мими и Биби отиват на море”, Маргаритка: Биби и Мими на детска градина, „Маргаритка и вкусната храна“ и „Маргаритка и чистите ръце“.

 

Плюшените играчки имат душа в детската книга от Благой Д. Иванов

 „Плюшеното приключение“ е сърцата история за деца и възрастни с 30 илюстрации от аниматора Свилен Димитров.

 

 

След хорър комикса „Седем градски гряха“, създаден в съавторство с легендарния художник Петър Станимиров, както и трилъра „Мазето“, популярният писател и кинокритик Благой Д. Иванов прави неочакван завой и този път ще изненада своите почитатели с приключенска история, подходяща за възрастни и деца.

„Плюшеното приключение“ е вдъхновяваща приказка за вярата в доброто и силата на приятелството, а прекрасното ѝ художествено оформление и 30 илюстрации в нея са дело на талантливия аниматор Свилен Димитров, станал популярен у нас с работата си по анимираната част на номинирания за „Оскар“ документален филм „Super Size Me“.

Hякъде там, сред купчина от разноцветни, но почти еднакво мръсни и непотребни боклуци, някой беше изхвърлил една плюшена белуга на бунището. Но Хейли не е обикновена играчка, а има сърце, душа и мечти. И е готов на всичко, за да се върне у дома. Където и да е това.

 


 

А в неговото пътешествие ще го последва малкият Тутето – плашлив, но добродушен немски шпиц, който решава да му помогне въпреки че светът отвъд бунището му се струва едно много трашно място. Защото така правят приятелите – вървят редом с нас, дори когато ужасно много ги е страх.

Двете плюшени играчки дори не подозират какво ги очаква по пътя им към морето – там, където живеят истинските белуги. Те ще трябва да се изправят срещу множество препятствия и опасности: братя плъхове, които съвсем не си поплюват, гигантския Железен дракон, ужасяваща буря и глутница кучета – владетели на Страшната долина. Но и ще открият нови приятели, кураж да продължат напред и най-вече – самите себе си.

Благой Д. Иванов успява с лекота да преведе на езика на децата някои от най-сложните теми от света на възрастните – за приятелството, за търсенето на собственото си аз, „истинското семейство“, както и за  свободата, копнежите и прозренията, които носи порастването. А междувременно да обясни по достъпен начин тъгата, самотата и страха и да вдъхне увереност, че доброто съществува. Трябва само мъничко да повярваме в него.

Вдъхновено от японския автор Хидеши Хино, от филма „Момчето, което гони призраци“ и от анимацията „Търсенето на Дори“, „Плюшеното приключение е дръзко, забавно и вдъхновяващо пътуване, което намира своя щастлив край в сърцето на читателя.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори