Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-12-14 13:22:06 +0200 За пръв път книгата излиза на немски език, публикувана от arsEdition. В продължение на двайсет години се радва на невероятен успех и се превръща в същински коледен бестселър! „Роди се Младенец“ от Тоня Горанова вече има българско издание.

„Роди се Младенец“ от Тоня Горанова вече има българско издание.

„Роди се Младенец“ от Тоня Горанова вече има българско издание. 470 900
За пръв път книгата излиза на немски език, публикувана от arsEdition. В продължение на двайсет години се радва на невероятен успех и се превръща в същински коледен бестселър!

„Роди се Младенец“ разказва вълшебната история за Рождеството на Исус. Изящните и завладяващи илюстрации ни отвеждат 2000 години назад във времето, за да ни посветят в чудото и смисъла на святата нощ на Коледа и да изпълнят сърцата на малки и големи читатели с вяра в доброто.

Живяло някога в древния град Назарет, в земята Израилева, в малка спретната къщичка, едно момиче — Мария. Мария била умна и хубава, но не затова я обичали хората, а защото била добра. Сърдечно и с готовност помагала не само на близките си, но и на всеки, който се нуждаел от помощта й. Тя вярвала, че повечето хора са добри.

Един ден, докато вършела къщната работа, Мария усетила особена тишина. Вдигнала поглед и занемяла — пред нея стояло неземно красиво създание! Това бил ангел, истински ангел… с ефирни криле! Той й подал красиво цвете и прошепнал:

— Аз съм пратеник на Бога. Сам Господ те е избрал да Му родиш син, когото ще наречеш Исус! И Той ще дари на хората справедливост!

Усмихнал се ангелът нежно и се стопил във въздуха…

Така започва историята за раждането на Исус Христос, сина Божи, преди повече от 2000 години. Претворена красиво, с много топлота, от художничката Тоня Горанова, която има в творческата си биография множество български и чуждестранни книги. Носителка е на 3 международни награди и 16 български отличия, включително най-престижното на името на Борис Ангелушев.

 

А ето и вълнуваща новина за почитателите на малкия Никола. Прелестната анимация Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?от селекцията на Синелибри 2022 е в регулярно разпространение в България от 2 декември.

Още с премиерните си прожекции филмът, създаден по мотиви от знаменитата поредица на Рьоне Госини и Жан-Жак Семпе, покори сърцата на деца от всички възрасти! В навечерието на Коледа едва ли има по-подходящ подарък за невръстните зрители от среща с любимия им литературен герой в киносалона.

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ (Франция, Люксембург 2022), оригинално заглавие: Le petit Nicolas: Qu'est-ce qu'on attend pour être heureux?, 82 мин., анимация/семеен, реж. Амандин Фрьодон, Бенжамен Масубр.

Анотация:

Някъде между Монмартър и Сен Жермен дьо Пре карикатуристът Жан-Жак Семпе и писателят Рьоне Госини се надвесват над голям бял лист хартия и вдъхват живот на палаво и симпатично момче, което ще придобие известност като малкия Никола. В този прелестен филм Семпе и Госини ще разкажат историята на своето приятелство и на съвместната си творческа кариера и ще осветлят истината за едно детство, изпълнено с надежди и мечти.

Във филма участват: Лоран Лафит, Марк Арно, Ален Шабат, Куентин Форе, Алисия Ава и др.

Отличия:

  • 2022  Номинация за „Златна камера“ от кинофестивала в Кан
  • 2022  Номинация за Европейска филмова награда за най-добър анимационен филм
  • 2022 Награда „Кристал за най-добър филм от Международния фестивал на анимационния филм в Анеси
  • 2022 Награда на публиката от филмовия фестивал в Кеймбридж
  • 2022 Награда на публиката от международния конкурс на фестивала за анимационни филми в Пучхон, Южна Корея

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори