Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-03-15 14:53:20 +0200 Твърдият алкохол действа ограничително върху репродуктивната способност на жените и се отразява на развитието и здравето на плода. Алкохол, зачеване и бременност

Алкохол, зачеване и бременност

Алкохол, зачеване и бременност 470 900
Твърдият алкохол действа ограничително върху репродуктивната способност на жените и се отразява на развитието и здравето на плода.

Пиенето на твърд алкохол действа ограничително върху репродуктивната способност на жените и се отразява на развитието и здравето на плода по негативен начин, дори и през първата половина на бременността. Проучванията постоянно потвърждават този факт и специалистите отбелязват, че въпреки че бременността не е болест, това е период от време, в който жените трябва да се грижат за себе си с повишено внимание.

Алкохол и зачеване

Пиенето на твърд алкохол намалява женската плодовитост, докато контролираната консумация и по-конкретно скромната консумация на вино, изглежда, допринася за усилията за забременяване. Датски учени са изследвали 430 двойки, които се опитват да заченат първото си бебе. Резултатите показват, че способността на жените да раждат намалява в зависимост от количеството алкохол, което консумират. Жените, които пият по-малко от 5 питиета седмично, имали двойни възможности да забременеят в сравнение с тези, които пият 10 питиета на седмица. Това изследване обаче не разглежда ефекта на алкохола върху репродуктивната способност на мъжете.

Алкохол и бременност

Дори и най-малката консумация на алкохол по време на бременност, особено през първото полугодие, когато се формират органите на бебето, е изключително вредна за развитието и здравето на плода, защото алкохолът преминава през плацентата направо в кръвта на детето.

Какви са възможните опасности от консумацията на алкохол по време на бременност?

-Аборт

-Раждане на бебе с тегло под нормата

-Поява на хиперактивно разстройство при израстването на детето

-Алкохолен синдром при плода

Колко алкохол е разрешено да се пие по време на бременност?

Резултатите от изследванията за връзката между алкохола и бременността са ограничени, така че не сме в състояние да знаем точното въздействие на алкохола върху плода. Преобладаващото мнение е, че алкохолът трябва да бъде напълно избегнат през първата половина на бременността. През следващите месеци бременните жени могат да консумират една малка чаша бира на седмица по време на хранене и трябва да изключат напитки с високо съдържание на алкохол.

Напитки без алкохол, които можете да преоткриете по време на бременността си:

  • Плодов пунш
  • Джинджифилова бира
  • Безалкохолно дайкири
  • Безалкохолно блъди мери
  • Върджин пиня колада
  • Безалкохолна бира

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори