Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-07-19 10:49:37 +0300 Много жени се притесняват от раждането, тъй като не знаят какво точно да очакват. Най-честите страхове преди раждането

Най-честите страхове преди раждането

Най-честите страхове преди раждането 470 900
Много жени се притесняват от раждането, тъй като не знаят какво точно да очакват.

Бременността е несравнимо преживяване – преди 9 месеца сте направили бебе с цялата си любов и съвсем скоро ще можете да го докоснете и целунете!

Но преди това трябва да преминете през последното препятствие – раждането. Много жени се притесняват от него, тъй като не знаят какво точно да очакват.

Ето и кои са най-честите и напълно естествени тревоги преди раждането.

1.     А ако не знам какво да правя?

Колкото и книги да сте изчели и колкото и курсове да сте посетили, трябва да сте наясно, че ще има моменти, в които наистина няма да знаете какво точно се случва. Това е напълно нормално. Доверете се на медицинския екип и не забравяйте, че сте заобиколени от компетентни хора, които знаят какво правят във всеки един миг.

2.     А ако се наложи да родя със секцио?

Нормално е да сте нервни преди началото на една напълно неочаквана операция. Дори да се наложи, лекарите и акушерките няма да бъдат толкова изненадани, колкото сте вие и ще организират всичко много бързо.

3.     А ако имам разкъсвания?

Възможно е. Но наистина няма какво да направите, за да го предотвратите. Ако се случи, има достатъчно техники, които да ви помогнат да се възстановите по-бързо след това. Помнете, че всичко ще се нормализира съвсем скоро след раждането.

4.     А ако боли?

Най-вероятно ще. Помолете за обезболяващи. Ако обмисляте да използвате епидурална упойка, предупредете лекарите за това предварително, за да не се налага да чакате твърде дълго. Страхът няма да ви помогне да минете през болката по-бързо, така че се опитайте да сте спокойни и мислете за това, което предстои.


Източник: pullingcurls.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори