Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-08-12 14:32:51 +0300 10 изпитани съвета за облекчаване на болката и по-добра концентрация. Раждане без викове

Раждане без викове

Раждане без викове 470 900
10 изпитани съвета за облекчаване на болката и по-добра концентрация.

За някои хора виковете на майката по време на раждането са нещо стандартно, на което не би трябвало да се обръща внимание. Много жени обаче се ужасяват от това и споделят, че за тях крясъците са знак, че родилката е изгубила контрол над ситуацията и, по-лошото - надежда, че всичко ще завърши добре.

Ето няколко изпитани съвета за това как да се подготвим за едно естествено раждане без викове:

  • Душ. Не подценявайте силата на горещата вода. Когато силните контракции започнат, няма нищо по-облекчаващо от това да постоите под душа и да пуснете възможно най-топла струя вода. Проверете дали избраната от вас болница разполага с достъпни подвижни душове, които да използвате, докато чакате подходящото разкритие.
     
  • Топки за тенис. Много са подходящи за масажиране на долната част на гърба (където болките обикновено са най-нетърпими) по време на раждането. Помолете съпруга ви, близък приятел или майка ви силно да търкаля топчето върху най-болезнените места. Колкото по-силен е натискът, толкова по-добре!
     
  • Люлеещ се стол. Плавните движения напред и назад, които седенето на такъв стол ви осигуряват, ще облекчат болките по време на контракциите.
     
  • Вдъхновяващ плакат. Около два месеца преди раждането намерете малко време, за да си направите малък плакат с мисли, които да ви окуражават по време на раждането. Тези фрази могат да са ви от помощ в най-тежките часове преди появата на бебето.
     
  • Техники за дишане. Понякога работят, а понякога не! Така че най-добре се подгответе с няколко различни методи, за да видите кой от тях е най-подходящ за настоящия момент.
     
  • Вещи на бебето. Ако ви се наложи да влезете в болница по-рано от предвиденото, за да преминете през допълнителни изследвания например, вземете си любимата дрешка или играчка на очакваното с нетърпение бебе. Всеки път, когато погледнете към тях, ще си напомняте, че всички неудобства и болезнени моменти си струват.
     
  • Молитва. Когато болките са толкова силни, че не ви е възможно да вербализирате мислите си, на помощ може да дойде една мислена молитва към Бог. Помолете му се за милост и сила. Помолете го да ви помогне да бъдете мили с хората, които се опитват да облекчат процеса, въпреки че вероятно ще има моменти, в които ще искате буквално да убиете всеки, изпречил се на пътя ви. Помолете му се да забърза раждането, за да можете по-бързо да прегърнете бебето си и болката най-накрая да изчезне.
     
  • Релаксираща музика. Отразява се наистина добре, поне при някои жени. Приглушената светлина също е добра идея. Направете всичко, което ще ви накара да се почувствате по-ведро и спокойно.
     
  • Люлеене. Помолете съпруга си просто да застане зад вас и да ви поклаща леко напред и назад по време на контракциите. Ще имате усещането, че болката се „мести“, а и ще се чувствате добре от това, че мъжът ви е толкова близо до вас по време на трудностите.
     
  • Концентрация. Когато болките станат нетърпими, опитайте се да останете фокусирани върху това, което се случва, а именно – бебето най-накрая идва! Помнете, че тези контракции се дължат само и единствено на факта, че детето ви всеки момент ще се появи на бял свят. Непрекъснато си повтаряйте, че трябва да отпуснете тялото и да не се борите с болката.
     

Източник: Pintsizedtreasures.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори