Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-05-24 11:39:52 +0300 Мариана Донкова ни разказа какви умения развива играта и какви игри да играем. Развиващи игри у дома

Развиващи игри у дома

Развиващи игри у дома 470 900
Статия на Академия за родители
Мариана Донкова ни разказа какви умения развива играта и какви игри да играем.

Мариана Донкова е педагог с 14 години опит в образованието на юноши и възрастни. В началото на кариерата си работи като учител в професионална гимназия за помощник-възпитатели в детски градини, където води множество педагогически дисциплини, включително и „Игрова дейност“. 

 

Умения, които развиват игрите:

Реч, Социални умения, Математически умения, Фина моторика, Груба моторика, Решаване на проблеми, Емоционално развитие, Въображение, Самочувствие, Доверие, Представа за себе си.

 

Трябва ли родителят активно да организира игрите?

Чрез играта градите една изключително емоционална връзка, която никой не може да разруши - създавате усещане за доверие, грижа и любов, чрез нещо изключително забавно. Вие може да сте много активни, но детето не обръща внимание и изглежда апатично - това не означава, че детето не учи - въоръжете се с търпение.

 

Има ли детето нужда от играчки за да играе и да се развива?

Да, но не бива да отрупвате децата с играчки - детето не може да обхване много символи. Вместо много играчки, по-добре използвайте материали с отворен край и въображението си. И никога, не настявайте детето да играе на определена игра - играта е игра, когато е по желание и забавна.

 

Проблеми, препятствия, предизвикателства - трябва ли и ние като бабите да хукваме да разрешаваме проблемите?

Предизвикателствата трябва да са свързани с етапа на развитие на детето и то трябва само да намира решение на проблемите, за да има самочувствие.

 

 

За предложения за конкретни игри, вижте цялата лекция тук.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори