Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-07-02 12:02:56 +0300 4 начина за създаване на здрави и пълноценни отношения между децата в семейството. Семейството като екип

Семейството като екип

Семейството като екип 470 900
4 начина за създаване на здрави и пълноценни отношения между децата в семейството.
  1. Дайте пример. Най-добрият пример е този на родителите. Трябва да покажете на децата си, че вие се подкрепяте във всичко. Понякога това означава да разпределите задълженията си у дома, а друг път да вземете заедно важно решение, което касае професионалните ангажименти на другия.
     
  2. За децата всяко тяхно постижение е ново и изключително значимо, така че не забравяйте да им напомняте колко добре се справят в училище, в спортните си прояви, в игрите у дома. Така те ще знаят и как да върнат подкрепата, когато друг член на семейството има нужда от нея.
     
  3. Всяко дете е уникално и носи различни дарби и интереси. Окуражавайте тази различност и не се стремете да подтиквате децата да правят едни и същи неща. Когато позволявате на децата си да имат свои собствени индивидуалности, така ги насърчавате да виждат качествата у другия и да ги ценят повече.
     
  4. Бъдете заедно! Понякога е трудно, но дава добър пример за децата. Ходете всички заедно на мероприятията, в които участва всяко дете – танци, спортен мач, училищна церемония. Работете като екип, винаги когато обстоятелствата го позволяват.

 

Източник: dirtandboogers.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори