Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-09-28 15:51:16 +0300 Родителите, които осиновяват деца, често се сблъскват с редица въпроси, които предизвикват тъга и притеснения. Съвети за осиновители

Съвети за осиновители

Съвети за осиновители 470 900
Родителите, които осиновяват деца, често се сблъскват с редица въпроси, които предизвикват тъга и притеснения.

Родителите, които осиновяват деца, често се сблъскват с редица въпроси, коментари и намеци, които могат да предизвикат чувство на неудовлетвореност, тъга и притеснения.

Нека разгледаме петте най-често срещани въпроси и препоръчителните отговори.

1. Въпрос / Коментар

"Как можеш да обичаш дете, което не е твое?"

Какво да отговорите?

Напротив, детето ми е мое. Емоциите не произтичат от ДНК, а от ежедневния контакт и общия живот, който споделяме.

2. Въпрос / Коментар

Детето ви е страшен късметлия!

Какво да отговорите?

Моето дете е толкова щастливо, колкото и всяко друго дете, което живее в хармонично семейство. Не можем да говорим за късмет, когато става дума за дете, което е загубило биологичните си родители. Саркастично е. Късметлията съм аз, защото имам шанса да имам дете в семейството си.

3. Въпрос / Коментар

Осиновяването е чудесна идея. Много по-лесно е от това да имаш собствено дете.

Какво да отговорите?

За да кажеш нещо подобно, значи нямаш ни най-малка представа какво е осиновяването. Колко лесно би могло да бъде отглеждането на дете, докато очаквате във всеки един момент да бъде бомбардирано с всевъзможни въпроси за произхода си? Замисляли ли сте се, че там някъде има една жена, която в даден момент може да реши да се появи в живота му, разрушавайки всичко, което сме градили през всички тези години? Наистина ли ви се струва лесно да вземете в дома си дете при положение, че вече сте изгубили толкова много моменти от живота му?

4. Въпрос / Коментар

Какви хора изоставят децата си?! Кой знае каква е майка му... (което трябва да означава, че по всяка вероятност тя е проститутка).

Какво да отговорите?

Нямаме право да съдим хора, пред чиито избори ние никога не сме били изправени. Има жени, които буквално са принудени да се отказват от децата си. Това не означава, че те вземат това решение с удоволствие, че се забавляват с него или, че са зли и неморални. Решението ги преследва завинаги, поне в повечето случаи. Освен това, не забравяйте, че всеки път, когато си позволите да кажете нещо лошо за жената, която е родила детето, пред него, обиждате самото него, защото то носи нейните гени. Всяка обида към нея е обида за моето дете.

5. Въпрос / Коментар

Колко струва?

Какво да отговорите?

Детето не е стока, която можете да намерите в супермаркетите. То не струва пари. Просто трябваше да платя разходите по процеса на приемане.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори