Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-06-28 15:39:52 +0300 Доброкачественото образувание е близо 4 килограма и с дължина 50 см. Пациентката не е посещавала гинеколог от 20 години. Тумор с размерите на бебе отстраниха в АГ отделението на МБАЛ „Света София“

Тумор с размерите на бебе отстраниха в АГ отделението на МБАЛ „Света София“

Тумор с размерите на бебе отстраниха в АГ отделението на МБАЛ „Света София“ 470 900
Доброкачественото образувание е близо 4 килограма и с дължина 50 см. Пациентката не е посещавала гинеколог от 20 години.

63-годишната пациентка се оплаквала от няколко месеца от болка в дясната страна на корема, който бил видимо издут. Жената знаела от преди две десетилетия, че има миомен възел и с него си обяснявала състоянието си.

Наскоро решила да посети АГ специалисти. При прегледа се установява наличие на киста с бистра течност с размери 15 на 20 см, а над матката се визуализира солидна формация с размери 15 на 30 см. Екип от АГ отделението на МБАЛ „Св.София“ д-р Димитър Георгиев, д-р Виктор Новачков и операционна акушерка Таня Миланова оперират пациентката. Отстранени са миоматозната матка, както и близо 4-килограмовата туморна формация. Резултатите от хистологичното изследване установяват, че образуванието е доброкачествено, а пациентката е добре и вече е при семейството си. АГ специалистите напомнят, че не трябва да се прекъсва връзката с лекарите и веднъж в годината трябва да се извършва профилактичен преглед, независимо дали жената е в менопауза.

Много заболявания могат да се лекуват лесно и успешно, ако бъдат диагностицирани в ранен стадий. Личното здраве е отговорност на всеки един от нас!

 

МБАЛ "Св. София" ЕООД, бул. България 104, гр. София

Клиника по акушерство и гинекология

Телефон за контакт –  02/ 8184 600

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори