Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-09-30 11:57:56 +0300 Приказна история, която да помогне на осиновителите да разкажат на децата си истината „Така започна всичко“ – история за едно осиновено дете, но не са̀мо..

„Така започна всичко“ – история за едно осиновено дете, но не са̀мо..

„Така започна всичко“ – история за едно осиновено дете, но не са̀мо.. 470 900
Приказна история, която да помогне на осиновителите да разкажат на децата си истината.

Как да обясниш на едно дете, че е осиновено? Не, не просто, че е осиновено, а че това е нещо прекрасно и че то живее обградено от любов в едно пълноценно и сплотено семейство?

 

Вече има как – с първата българска книжка, в която главният герой е осиновено дете – „Така започна всичко“.

 

Тя проследява пътешествието на Цар и Царица в търсене на щастие. По пътя си те срещат препятствия, митични създания, предвестници на съдбата и един истински приятел. Първата среща с тяхното детенце дава смисъл на всички трудности, през които са минали, и осветява бъдещето пред тях в светли цветове. Вдъхновена от реалната история на Мариана Кръстева и нейното момиченце, това е приказка за силата на любовта, която дава пряк път към темата за осиновяването, чрез приключения, препятствия и щастлив финал!

 

И преди да си кажете, че тази тема не е на дневен ред във вашия дом, нека ви опровергаем.

 

Да, общността на осиновените хора е малка, но от нас - всички останали - зависи да подхождаме с разбиране и приемане. От нас - родителите - зависи да отгледаме деца, които разбират, че няма значение какъв тип е семейството, стига то да е изпълнено с любов и разбирателство. Метафоричният прочит над осиновяването в книжката може да остане скрит за децата, но когато някой ден, те неминуемо се сблъскат с тази тема или с другарче, което е осиновено, те ще могат с отворено сърце да възкликнат: „Ами да, точно както в книжката за Лиско!“ И тогава ще знаем, че сме се справили.

 

Да разкажеш нещо поучително и образователно на малко дете е задача в повишена трудност. Затова често се възползваме от силата на книжките, когато искаме да им обясним нова концепция за живота – че се налага да използват гърне, да си подреждат стаята и да ходят на детска градина, да бъдат добри с приятелите си и дори, когато трябва да им обясним нещо толкова интимно като осиновяването.

 

Книгата „Така започна всичко“ е вдъхновена от реална история, но в нея ще откриете интересни и чудесни, непопулярни същества от българската митология. Между страниците ще усетите уюта на вплетени шевици и елементи от българския бит и култура, а загадъчната и богата флора, която заобикаля героите ни, е изцяло авторска и инспирирана от фолклора на нашите земи.

Мисията на авторите Мариана Кръстева и Димитра Мирчева е подкрепена от Българска асоциация на осиновените и осиновителите и Национален фонд „Култура“, но читателите са тези, които ще й вдъхнат живот.

Съвсем скоро ще можете да закупите "Така започна всичко" от http://howitallbegan.family/! Не я пропускайте! 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори