Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-06-17 10:54:07 +0300 Възможно ли е хормоните да навредят на бебето в случай, че забременея веднага след прекратяване приема на противозачатъчни таблетки? Зачеването след продължителен прием на противозачатъчни

Зачеването след продължителен прием на противозачатъчни

Зачеването след продължителен прием на противозачатъчни 470 900
Възможно ли е хормоните да навредят на бебето в случай, че забременея веднага след прекратяване приема на противозачатъчни таблетки?

Обикновено тялото се нуждае от няколко месеца да нормализира овулацията и менструалния цикъл след продължителен прием на противозачатъчни хапчета. Това означава, че едва ли ще заченете веднага, след като спрете да ги пиете.

Дори това да се случи и да забременеете веднага, нивото на хормоните в организма ви няма да е такова, че да навредят на бебето ви.

Въпреки това, ако планирате бременност, най-добре отделете няколко месеца, в които да използвате алтернативни методи на контрацепция след края на приема на таблетките и чак след това започнете опитите за зачеване. Използвайте това време, за да подготвите организма си в случай, че имате вредни навици, с които трябва да се разделите или желаете да започнете да се храните по-здравословно с партньора си.


Източник: fitpregnancy.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори