Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-12-02 13:02:08 +0200 Нека прегледаме потенциалните неизвестни, които могат да бъдат срещнати в процеса на оплождането. Речникът на инвитро оплождането

Речникът на инвитро оплождането

Речникът на инвитро оплождането 470 900
Нека прегледаме потенциалните неизвестни, които могат да бъдат срещнати в процеса на оплождането.

Бластоцист трансфер, асистирано излюпване, замразяване на ембриони (криоконсервация), донорство на сперма и яйцеклетки. Това са четири потенциални неизвестни, които могат да бъдат срещнати в процеса на ин витро оплождането, с които е добре да сте запознати, за да изберете най-подходящото решение.

 

Бластоцист трансфер

Това е техника, която прилича на класическото ин витро оплождане. И все пак има малка разлика. Ембриотрансферът в този случай се извършва в 5-ти до 6-ти ден, докато ембрионите се култивират в лабораторна среда. Прави се по този начин, за да може ембрионите да се наблюдават по-внимателно и от тях да бъде селектиран най-подходящият за трансфер. Изборът на метод зависи от различни фактори, например възрастта на жената.

 

Асистирано излюпване (още хачинг или хетчинг)

В този случай се цели улесняване и гарантиране на излюпването на ембриона чрез физични и химични методи, за да има бременността по-големи шансове за успех. Обикновено се прилага при жени на над 40-годишна възраст или при наличие на няколко неуспешни инвитро процедури.

 

Замразяване на ембриони (криоконсервация)

В много случаи ин витро оплождане процедурата осигурява голям брой ембриони, които могат да бъдат запазени и трансферирани на по-късен етап. Този метод се прилага в случаите, в които са налице обстоятелства, които отлагат прехвърлянето на ембриона. Процедурата се извършва с помощта на специална техника, поддържаща -196 градуса по Целзий, където ембрионите могат да останат за срок до 5 години.

 

Донорство на яйцеклетки и сперматозоиди

Ако една жена не може да произвежда яйцеклетки, тя би могла да използва донорска яйцеклетка. Те ще бъдат оплодени със спермата на партньора й, а полученият ембрион ще се развива в утробата й.

Подобни са възможностите, които дават банките за сперма. И в двата случая самоличността да дарителите е защитена.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори