Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-05-09 10:05:59 +0300 И това е толкова лесна за приготвяне! ИКЕА споделя своята вкусна рецепта за шведски кюфтенца

ИКЕА споделя своята вкусна рецепта за шведски кюфтенца

ИКЕА споделя своята вкусна рецепта за шведски кюфтенца 470 900
И това е толкова лесна за приготвяне!

Шведските кюфтенца и рулца с канела на ИКЕА са неповторими. Те се топят в устата за секунди, а ароматът им ги прави дори още по-вкусни и апетитни.

За да зарадва своите потребители в условия на карантина, шведският производител на мебели публикува официалната си рецепта за известните си кюфтенца. Лорена Луридо, мениджър по храните в ИКЕА споделя, че за да не липсват кюфтенцата на хората, компанията представя алтернатива в домашни условия, която се приготвя с лесно достъпни съставки, и помага на търсещите вдъхновение в кухнята.

Ето как да изпълним вкусната рецепта за кюфтенцата на ИКЕА у дома:

Необходими продукти за кюфтенцата:

500 гр. смляно говеждо месо
250 гр. смляно свинско месо
1 глава лук /ситно нарязана/
1 скилидка чесън /нарязана или смачкана/
100 гр. галета
1 яйце
5 супени лъжици пълномаслено мляко
сол и черен пипер на вкус

 

Необходими продукти за сметановия сос:

50 гр. масло
50 гр. обикновено брашно
150 гр. зеленчуков бульон
150 гр. телешки бульон
150 гр. сметана с висока масленост
2 ч.л. соев сос
1 ч.л. дижонска горчица

Приготвяне на кюфтенцата: Смеси каймата от говеждо и свинско месо и разбъркай старателно, за да разбиеш всички бучки. Добави ситно нарязания лук, чесъна, галетата, яйцето и размеси добре. Накрая добави млякото и овкуси със сол и черен пипер. Оформи сместа на малки, кръгли кюфтенца. Нареди ги върху чиста чиния, покрий с фолио и прибери в хладилника за 2 часа. Това ще им помогнете да запазят формата си по време на готвене. В тиган загрей олио на среден огън. Когато е достатъчно горещо, внимателно постави кюфтенцата в него и ги запържи до кафяво от всички страни. Когато покафенеят ги нареди в съд подходящ за печене и ги покрий. Печи в гореща фурна на 180 градуса за още 30 минути.

Приготвяне на соса: Разтопи маслото в тиган. Добави брашното и го запържи до златисто, като бъркаш непрекъснато в продължение на 2 минути. Добави зеленчуковия и телешкия бульон и продължи да бъркаш без прекъсване. След това добави последователно сметаната, соевия сос и дижонската горчица. Остави на котлона на тих огън докато сосът се сгъсти без да завира. Не спирай да бъркаш. Когато е готов, гарнирай с любимите си картофи – може би пюре, а защо не пържени или варени картофи.

Бон апети или smaklig måltid, както казват в Швеция!

 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори