Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2017-06-23 13:01:45 +0300 Нашите съвети как да се справим с жегата по време на бременност Навън е горещо, а аз съм бременна! Какво да правим, за да издържим на жегата?

Навън е горещо, а аз съм бременна! Какво да правим, за да издържим на жегата?

Навън е горещо, а аз съм бременна! Какво да правим, за да издържим на жегата? 470 900
Нашите съвети как да се справим с жегата по време на бременност

Знаехте ли, че в ранните месеци на бременността средната телесна температура на жената се покачва? Това се дължи на промяната в нивата на хормоните и води до някои досадни неразположения, в този иначе прекрасен период от живота. Болки, уморени крака, повишено потене, крампи, прилошаване… Ето няколко съвета как да се справим с тези притеснения в жегата!

Пийте вода!

Знаем, че вече сте го чували, но да си кажем отново! Пийте вода! В периодите на високи температури и силно слънцегреене е особено важно да сте добре хидратирани. Това означава поне 1,5 л на ден вода, без да включваме кафе, безалкохолни или други сладки напитки, които всъщност водят до дехидратация на организма. В допълнение, голямото количество вода пречиства тялото ви и служи за своеобразна превенция на уринарни инфекции, които са често срещани по време на бременност. Затова се старайте винаги, когато излизате от вкъщи, да носите със себе си бутилка вода.

 

Обличайте се леко!

Когато термометърът показва високи градуси, носете възможно най-леките си и ефирни дрехи. Избирайте естествени материи като памук и лен и не забравяйте, че светлите цветове са за предпочитане.

В допълнение: Носете и шапка!

 

 

Избягвайте да стоите на слънце!

Това, разбира се, е ефективен начин да се предпазите от жегата. За по-голяма сигурност, избягвайте да излизате навън в най-горещата част от деня (между 12 и 17ч), освен ако не е абсолютно наложително. Ако това е невъзможно, тогава избягвайте да стоите директно под слънчевите лъчи, като вместо това избирате да вървите под сенките и разбира се, да криете главата си под шапка.

 

Как да предотвратим подутите и уморени крака

Уморените и подути крака са нещо, което се случва често при бременните и за съжаление едно от най-неприятните неразположения, съпътстващи бременността. Затова сменяйте често позицията на краката си докато седите вкъщи или в офиса, като от време на време ги вдигате на високо. За да подобрите кръвообръщението си, опитвайте се да ходите възможно най-често.

В допълнение: Вземете душ веднага щом се приберете, за да се охладите!

 

Източник : www.parents.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори