Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-02-25 14:46:16 +0200 Каквато и да е причината, в даден момент е необходимо това поведение да се коригира. И така, какво да направите? "Помощ! Детето ми продължава да посяга към гърдите ми, когато сме навън. Как да го накарам да спре?"

"Помощ! Детето ми продължава да посяга към гърдите ми, когато сме навън. Как да го накарам да спре?"

"Помощ! Детето ми продължава да посяга към гърдите ми, когато сме навън. Как да го накарам да спре?" 470 900
Каквато и да е причината, в даден момент е необходимо това поведение да се коригира. И така, какво да направите?

"Помощ! Моята малка дъщеря (2.5г.) продължава да ме хваща за гърдите, от което ми е много неудобно, особено когато се случва навън и сред хора. Защо прави това и как да я накарам да спре?"

 

Без да знаем повече за вашата конкретна ситуация е трудно да се каже защо точно вашето малко дете проявява такова поведение. При всички положения то е често срещано в тази възраст, затова няма нужда да се паникьосвате.

Децата, които наскоро са отбити от кърмене, често хващат гърдите на майка си по навик. Правят това и когато свързват бюста с усещането за утеха и спокойствие, например, ако често сте предлагали гърда на разстроеното бебе докато се успокои. А още едно възможно обяснение е, че просто им харесва да си играят с меките гърди.

 

Каквато и да е причината, в даден момент е необходимо това поведение да се коригира. И така, какво да направите? Очертайте ясни граници. Кажете на дъщеря си, че вече е пипала гърдите на мама и знае какво представляват. Сега като е порастнала, вече не е подходящо подобно докосване по деликатните части на тялото нито вкъщи, нито навън. За по-силен ефект, можете да ѝ обясните тези неща следващия път, когато посегне към гърдите ви. Отстранете нежно ръката ѝ и ѝ кажете, че така правят само бебетата, големите деца не сучат и нямат нужда да докосват гърдите на мама и мама не се чувства добре от това. Тя може да недоволства, но не отстъпвайте от позицията си (разбира се, без да наранявате чувствата на детето). 

Друг вариант е да дадете на детето си преходен обект. За някои това може да е палецът им, но може да бъде и меко детско одеяло, възглавница или пухкава плюшена играчка. Този обект може да ви помогне да успокоите детето си, когато е сънено, тревожно или в лошо настроение. Ако нито едно от тези неща не помогне, дайте ѝ обикновена тениска, която сте носили - ароматът на мама ще я успокои!

В заключение: Това поведение няма да трае вечно, но можете да го ограничите като общувате открито с детето си и създавате разумни граници.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори