Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-06-07 13:55:43 +0300 Сладко, солено, кисело, люто – прищевките по време на бременността нямат край! Топ 5 на най-желаните храни по време на бременността

Топ 5 на най-желаните храни по време на бременността

Топ 5 на най-желаните храни по време на бременността 470 900
Сладко, солено, кисело, люто – прищевките по време на бременността нямат край!

Някои от тях са своеобразен сигнал на организма, че се нуждае от конкретни хранителни вещества, докато други се дължат на засилените хормонални промени в този период.

Е, кои са храните, които бременните „сънуват“ най-често?

  1. Шоколад. Някои хора вярват, че „гладът“ за шоколад е свързана с повишените калорийни нужди на бременните. Ако непрекъснато си мислите за шоколад, опитвайте се да избягвате млечния и да свикнете с леко горчивия вкус на тъмния – той по-добре ще удовлетвори апетита ви, а освен това доказано подобрява сърдечното здраве и е пълен с антиоксиданти.
     
  2. Киселите краставички, заедно с маслините и картофения чипс, също са много често срещана хранителна прищявка по време на бременността. Увеличеният обем на кръвта провокира нуждата от натрий, което изстрелва тези храни на челните места по желание.
     
  3. Яйцата са страхотен източник на протеин, което може би е сред причините да са толкова желана храна от бременните. Без значение как обичате да ги приготвяте, единствено се уверете, че са добре сготвени, за да минимизирате риска от салмонела.
     
  4. Може би заради необходимостта от калций, жените по време на бременността обожават да похапват сирене. Бъдете внимателни с количествата млечни продукти, които консумирате. Можете да си набавяте калций и със зеленолистните зеленчуци и с броколи.
     
  5. Копнежът за кисело може да накара една бременна жена да посегне дори към чистия лимон, без захар и добавки. Установено е, че тази прищявка е по-характерна за втората половина на бременността и се счита, че организмът по естествен начин търси баланс след солидната консумация на мазнини и въглехидрати.


Източник: familyeducation.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори