Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-11-03 15:07:38 +0200 Има нещо изключително специално във връзката между баща и дъщеря, което трудно се описва с думи. Четирима бащи за щастието да имаш дъщеря

Четирима бащи за щастието да имаш дъщеря

Четирима бащи за щастието да имаш дъщеря 470 900
Има нещо изключително специално във връзката между баща и дъщеря, което трудно се описва с думи.

Бащите на момиченца... Те са професионалисти в правенето на прически и в маскирането като любимите на дъщерите им анимационни герои. В игрите у дома те често взимат ролята на лошите чудовища от приказките, но се справят чудесно и като принцеси, когато се наложи. 

Има нещо изключително специално във връзката между баща и дъщеря, което трудно се описва с думи. Тези четирима бащи все пак са се опитали да го направят. Ето какво казват!

1. Майк, баща на две момичета на 4 и на 6 години:

"Невероятно е колко много можем да научим от дъщерите си, ако само пожелаем да ги чуем. Моите момичета ми разказват как ще построят ракета и ще заживеят в октрития космос. Искат всички да разберат, че момичетата имат право да харесват синьо, а момчетата - розово. И че много обичат да се гушкат, когато са тъжни. Когато ходим заедно по магазините, тайно разместваме табелките, които обозначават играчките за момчета и играчките за момичета, защото в това разделение няма никакъв смисъл".

2. Остин, баща на дъщеря на 3.6 години:

"Не работя, за да мога да се грижа за дъщеря си. Това означава, че съм с нея всяка една минута, в която съм буден. Аз самият не бях типичното момче като малък - предпочитах плюшените играчки през количките. Радвам се, че мога да съм толкова близък с друг човек, който е толкова емоционален и състрадателен, колкото съм и аз. Уча я да изразява чувствата си, вместо да ги крие. Живеем в общество, в което на децата се казва, че могат да бъдат всичко, което пожелаят да бъдат. Това послание обаче не е съвсем еднакво за двата пола. От момчетата се очаква да бъдат герои, а от момичетата - принцеси, които имат нужда да бъдат спасявани. Едно от най-любимите ми неща като баща на дъщеря е това, че изпитвам отговорността да я науча, че тя може да направи всичко поне толкова добре, колкото момчетата".

3. Спенсър, баща на две момичета на 4 и на 6 години:

"Най-хубавото на това да имаш момичета е, че забравяш за всички граници. В единия момент искат чаено парти или да танцуваме, а минути по-късно - да ги науча да играят футбол. И всичко, което правим заедно, без значение дали е "женско" или "мъжко", е ужасно забавно. Не съм убеден, че бащите на момчета имат същата неограничена свобода!".

4. Сам, баща на 23-месечни близначки:

"Най-хубавото на това да си татко на момичета е, че можеш да ги научиш да не вярват в принципите на патриархата". 


Източник: huffingtonpost.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори