Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-08-21 09:59:37 +0300 И един съвет, за който винаги ще ви е благодарна! 10 реплики, които никоя майка на бебе с колики не желае да чуе

10 реплики, които никоя майка на бебе с колики не желае да чуе

10 реплики, които никоя майка на бебе с колики не желае да чуе 470 900
И един съвет, за който винаги ще ви е благодарна!

През първите седмици и месеци на бебето младата майка се къпе в радостта от появата му и възхищението на околните. Но този период съвсем не е безоблачен  и всяка жена знае колко много безсънни нощи и усилия са необходими, за да е сигурна, че бебето е накърмено навреме, пелената сменена, ваксините поставени, дрешките изпрани и т.н.

 

Нещата стават малко по-сложни за родителите, когато бебето страда от колики. Както знаем близо 30% до 40 % от новородените страдат от колики, което състояние обикновено се проявява от първите няколко седмици до към третия-четвъртия месец на бебето. То е свързано с пристъпи на силен плач, който продължава около 3 часа на ден и най-малко 3 пъти седмично. За майката това често означава продължителни периоди на безсъние, напрежение и донякъде чувство за вина, че не може да премахне коликите с вълшебна пръчица.

 

Затова, ако познавате или се сблъскате с майка с малко, новородено бебче, имайте едно на ум и никога, никога не отправяйте някое от тези изречения:

  1. „О, боже, колко съм уморена! Снощи успях да поспя само 6 часа!“ Сериозно? През първите няколко месеца на майката надали ѝ се събират повече от 3 часа непрекъснат сън.
  2. „Госпожо, може ли да укротите бебето си? Пречите на мен и на останалите пътници!“ Ако малките бебета и деца се раждаха възпитани и научени, светът щеше да е много по-тих и кротък, но… всъщност в това е цялото вълшебство на отглеждането на децата! А повечето хора обикновено се стараят да проявяват разбиране към най-малките.
  3. „Добре ли се чувстваш? Изглеждаш малко бледа.“ Младата майка със сигурност се чувства перманентно уморена, недоспала и дори анемична, така че можете да си спестите въпроса.
  4. „Наслаждавай се на тези месеци, децата са толкова малки само веднъж!“ Ок, искате ли вие да ги гледате?
  5. „Ти си мислиш, че това е лошо? Само почакай докато стане на 2!“ Ако целта е да я уплашите, сигурно ще успеете.
  6. „Моите деца никога не са плакали така.“ Всяко бебе е различно и се развива индивидуално.
  7. „Кога се къпа за последно?“ Убедена съм, че беше в сряда. Обаче кой месец?
  8. „Добре, че този период вече е далеч зад гърба ми!“ Трябва ли да слагате още сол в раната?
  9. „Странно, то никога не плаче, когато аз го гледам.“ Чудесно, тогава го гледайте по-често.
  10. „Доколкото знам физическите упражнения действат положително на постоянната умора.“ Знаете ли какво още помага? Сънят. Дългият непробуден сън!

 

Ако все пак искате да помогнете на младата майка, препоръчайте ѝ изпитано средство против колики. Ние препоръчваме Infacol©. Със своята формула, разработена специално за нежните бебешки коремчета, Infacol© е с натурален портокалов вкус и може да се дава още от първия ден!

Капките Infacol© облекчават бебешките колики като намаляват напрежението в червата,  извеждат натрупаните газове и премахват причините за неразположение и раздразнителност.

Щастливото и спокойно бебе означава  щастлива и спокойна майка!

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори