Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-03-23 17:02:25 +0200 Ето какво да включиш в малката практична бебешка чанта, която обикновено е навсякъде с теб. ​​​​​​​Бебешкият несесер – 7 неща, без които не можеш

​​​​​​​Бебешкият несесер – 7 неща, без които не можеш

​​​​​​​Бебешкият несесер – 7 неща, без които не можеш 470 900
Ето какво да включиш в малката практична бебешка чанта, която обикновено е навсякъде с теб.

Един от най-досадните „странични ефекти“ на бременността е тенденцията да забравяш. В интернет дори се популяризира терминът мамнезия – амалгама от мама и амнезия. Това състояние е напълно нормално и се дължи на колебанията в хормоналните нива по време на бременността. Допълнително е възможно да се усили от стреса и проблемите със съня, които някои жени имат.

Разсеяността се усилва  в края на последното тримесечие от бременността. Обикновено в този период си заета с последни приготовления за появата на твоето малко слънчице. За да не пропуснеш някоя важна подробност, те съветваме да си водиш тематични списъци. Вече сме писали за избора на родилен дом, как да преценим коя е подходящата бебешка количка и подготовката за родилното.

Някъде във всички списъци и планове между бебешкото легло, ританките и това дали да оставим кучето (или котката) да живее у нас заедно с бебето, се случва да пропуснем някои дреболии. Персоналът в детските магазини с усмивка споделя, че е редовна гледка запъхтян татко или новоизпечена баба да влитат със заръката спешно да купят пудра, бебешки бутилки, биберони и други важни аксесоари за новороденото.

Затова не е изненадващо, ако пропуснеш нещо. За твое удобство съставихме списък кои са най-важните медицински и козметични средства, които всяка мама трябва да има под ръка през първите седмици и месеци след раждането. Хубаво е да си ги държиш на едно място в чантичка и несесер, за да са винаги на разположение.

  1. Санитарна марля, тампони, чист спирт и пудра за рани за третиране на пъпчето – съвети за обработката на пъпната връв трябва да ти дадат още в родилното, но ако нещо те притеснява, попитай педиатъра. Всичко необходимо за грижата за пъпчето можеш да намериш в аптеката.
  2. Мокри кърпички, обикновени кърпички и пелени за еднократна употреба – вкъщи можеш да почистваш бебешкото дупе с топла водичка и суха кърпа, но бъди подготвена когато се налага да излизаш навън или за моментите, когато спрат водата. Те не трябва да дразнят кожата на бебето, затова пробвай поне няколко, за да избереш най-подходящите.
  3. Крем против подсичане – нанасяй  защитен крем при всяка смяна на пелената, за да защитиш деликатната кожа на твоето съкровище от дразнещия ефект на урината и изпражненията. У нас с най-добри отзиви е кремът против подсичане Sudocrem, който можеш да намериш в аптеките и някои специализирани детски магазини.
  4. Еднократни бебешки клизми – в случай на запек (особено за бебетата на адаптирано мляко) има специално разработени клизми с мед, които са неинвазивни и улесняват изхождането на бебето. Консултирай се с педиатъра, ако предстои да използваш такава за пръв път.
  5. Капки за колики – коликите могат да се появят още втората седмица след раждането и да причинят силен дискомфорт и болка на твоето слънчице. За да облекчиш това състояние, можеш да даваш на бебето специални капки против колики  Препоръчваме ти Infacol, специално разработена формула за облекчаване на бебешките колики, подуване и спастични болки. Могат да се дават от първия ден след раждането, имат натурален портокалов вкус и не съдържат захар, алкохол и оцветители.
  6. Физиологичен разтвор за почистване на очичките и нослето – в аптечната мрежа у нас има обикновен физиологичен разтвор, но можеш да откриеш и специално разработен за бебета с добавка от морска вода. При всички положения е добре да вземеш единични (моно) дозички, чието количество е достатъчно за еднократна употреба, вместо цели банки разтвор, тъй като те могат да се замърсят при многократна употреба.
  7. Бебешка ножичка за нокти – тъй като бебетата се раждат с пораснали нокти на пръстчетата е хубаво да започнеш скъсяването им от рано, за да не се одраскат самички. Бебешката ножичка е със заоблени връхчета, за да намали риска от порязване.

 

Не се притеснявай, ако забравиш да подготвиш част от тези неща преди да е настъпило раждането. За щастие днес можеш да намериш всичко, което ще ти бъде необходимо за бебчето, буквално навсякъде или дори да го поръчаш онлайн. А нека таткото и бабата се радват на новия член на семейството, без да се налага да обикалят магазините за последни покупки!

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори