Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-01-10 15:54:46 +0200 Нежните кичурчета коса на бебето са нещо много специално за родителите. Първата подстрижка на бебето

Първата подстрижка на бебето

Първата подстрижка на бебето 470 900
Нежните кичурчета коса на бебето са нещо много специално за родителите.

Което означава, че не всеки може да ги докосне! Но идва моментът, в който се налага бебето да получи своята първа подстрижка.  Може би се притеснявате, а може би го очаквате с нетърпение. Каквито и емоции да са ви обхванали, запомнете, че бебето се нуждае от мъничко подготовка преди първата си прическа.

 

Кога е най-подходящо бебето да получи първата си прическа?

Няма правилен или грешен момент. Някои бебета имат много коса, която расте с безумна скорост. В такъв случай бебето има нужда от подстрижка още на осеммесечна възраст или дори по-рано. При други деца необходимостта от оформяне на прическата се появява чак на двегодишна възраст.

Предпочитанието на родителите също оказва влияние. Някои родители обожават сладките буйни къдрички на мъничето си, докато други харесват по-подстригания вид. Важно е, обаче, да имат предвид, че след като бебешката коса бъде подстригана, тя най-вероятно няма да израсне същата. След първото подстригване фината коса може да се сгъсти, но не е задължително, а сладките бебешки къдрици, които току-що сте отрязали, може да не пораснат отново такива.

 

Уверете се, че детето е готово за първата си подстрижка

На вашето бебе или малко дете най-вероятно няма да му се понрави изненадващо посещение при фризьор. Помислете какво всъщност влиза в получаването на нова прическа. Детето трябва да седи неподвижно на стол, да изтърпи наметка около себе си и непознат да докосва косата му.

Опитайте се да подготвите детето си колкото е възможно повече. Обяснете му простичко какво го очаква, уверете го, че не е страшно, че баткото или какичката няма да му направят нищо лошо. Още по-добра идея би било да заведете детето си да гледа как се подстригвате – бъдете модел за подражание!

 

Изберете правилното място

Изберете салон, в който знаят как да се справят с малките си клиенти. В салоните подходящи и за бебета и малки деца има развлекателни видеоклипове, играчки и книги, за да ги забавляват. В някои дори първото подстригване е безплатно. При други в цената се включва снимка и картичка с кичурче от първата прическа. Ако няма подходящ салон за деца във вашето населено място помолете стилиста ви, ако той/тя умее да се справя добре с децата и му поверете така вълнуващата първа подстрижка.

 

Бъдете подготвени

Носете любимата играчка на бебето ви с вас. Това ще му помогне да остане спокойно и да държи ръцете си заети. Можете също така да му загатнете за лакомство, което го очаква, когато всичко приключи. Преди стилистът да започне да работи, отдалечете стола от огледалото, така че детето ви да не се фиксира върху ножицата. Ако откаже да носи предпазното наметало, сложете си го и му покажете как изглежда. Ако бебето не седи неподвижно, може да се наложи да го държите в скута си през цялото време. Добра идея е да има още един човек с вас, който да ви помогне, ако детето е много неспокойно или просто да ви направи няколко снимки, с които да запазите момента на първото подстригване.

 

Как да подстрижете косата на бебето

Първото отрязване не е необходимо да е прецизно. Моментът е емоционален, разбира се, но първата прическа не се очаква да е перфектно стилизирана. Може би вашето мъниче просто се нуждае от бързо подстригване или леко подкъсяване на бретона. Все неща, с които можете да се справите у дома. Осигурете си гребен, щипцичи за коса, подходяща ножица, напръскайте косичката му с вода и сте готови да се справите с предизвикателството.

 

Първата прическа е важен етап в живота на вашето дете. Независимо дали това се случва на осем месеца или две години, това е момент, който ще запомните.

Изберете прическа, която отговаря на характера на вашето забавно малко дете. Не се ограничавайте до това, което правят всички останали. 

И не забравяйте да запазите кичур от тази скъпоценна бебешка коса. Можете да го съхраните в дневник, кутия за съкровища или медальон. Това е скъпоценен за майката спомен!

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори