Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-04-22 13:31:38 +0300 Темата бе представена на „Академия за родители“ във Варна, 2016 г. Д-р Милко Папазов "за " и "против" секцио раждане

Д-р Милко Папазов "за " и "против" секцио раждане

Д-р Милко Папазов "за " и "против" секцио раждане 470 900
Статия на Академия за родители
Темата бе представена на „Академия за родители“ във Варна, 2016 г.

Д-р Милко Папазов е началник на Родилно отделение в университетската МБАЛ Света Анна“ гр. Варна. Има 30-годишен стаж като акушер-гинеколог. Основната му дейност е концентрирана в родилната помощ и борбата с тежките усложнения. Има повече от 20 публикации в специализирани научни издания.

 

Няма нищо по-добро от естественото раждане. Цезаровото сечение е тежка коремна операция, натоварена с риск. При цезаровото сечение винаги кръвозагубата е по-голяма, отколкото при естественото раждане. Също така възстановяването е по-бавно и усложненията са повече.

 

Естествено раждане след цезарово сечение може да се предприеме само ако са минали поне две години. Жените, забременели чрез ин витро, не е задължително да раждат с цезарово сечение. Същото се отнася и за жени, бременни с близнаци. Родилки, на които специалист препоръча цезарово сечение заради сериозен проблем с очите, е добре да родят по този начин.

 

След цезарово сечение е много важно бързото раздвижване на пациентката (до 24 часа след раждането тя да стане да се разходи). Ранното раздвижване спомага да не се образуват тромби и предпазва от тромбоемболизъм, което е една от причините за усложнения при цезарово сечение. Месец след извършено секцио пациентката може да започне да прави упражнения с постепенно натоварване.

 

Повече по темата можете да научите от лекцията на д-р Милко Папазов:

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори