Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-05-09 17:53:55 +0300 Може би си мислите, че любимото занимание на вашето малко съкровище е да гледа цветната, музикална играчка, която сте закачили над креватчето му. Защо бебетата обожават да се оглеждат в огледало?

Защо бебетата обожават да се оглеждат в огледало?

Защо бебетата обожават да се оглеждат в огледало? 470 900
Може би си мислите, че любимото занимание на вашето малко съкровище е да гледа цветната, музикална играчка, която сте закачили над креватчето му.

В действителност нито цветните, музикални играчки, нито геометричните фигури са толкова примамливи за вашето бебе, колкото човешкото лице. Всъщност то дори не е придирчиво кое лице точно гледа – лесният начин да представите тази предпочитана гледка е да вземете огледало и да оставите бебето да се взира в себе си!

Единственото съображение при избора на огледално за вашето бебе е безопасността. Използвайте огледала направени от безопасни материали като плексиглас вместо истинско стъкло. Ако огледалото е по-голямо, опряно в легълцето или на стена, уверете се, че е добре закрепено.

 

Ето как можете да се присъедините към забавлението и да подпомогнете развитието на вашето бебе:

 

Защо бебетата смятат отгледалата за толкова привлекателни?

Играта с оглеждането в огледалото е отличен пример за простичко разсейване, което не включва разнообразни шумове, използване на батерии, включване на бутони и др.

Максимално опростените играчки, каквато може да бъде и огледалото, дори се препоръчват пред играчките, които бръмчат, светят, премигват. И тъй като любимото нещо за гледане на бебето е човешкото лице, огледалото му дава възможност да гледа себе си и другите в отражението.

 

Какви са ползите от играта с огледало за бебетата?

Чудите се какво му е толкова специално на едно огледало? Смисълът на гледането в него е, че това помага на вашето бебе да се научи как да фокусира очите си, да следва изображения и да изследва прекрасните мимики, които човешкото лице е способно да направи. А да се наслаждава на собственото си мигащо, усмихнато изображение в огледалото е важен социален и емоционален етап, който повечето бебетата преминават през първата година.

Гледайки себе си и своите близки в огледало, вашето бебе може да се научи да разпознава познати лица без да ги вижда директно, да проследява движения и дори да развива малките си мускули в опитите си да достигне своето отражение. А ако разказвате на бебето си за емоциите, които показвате, или за всяка част от лицето си, докато сте пред огледалото, ще помогнете за повишаване на езиковите му умения.

 

Материалът е адаптиран от www.whattoexpect.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори