Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-06-21 10:13:31 +0300 Вашият постнатален преглед на около 6 до 8 седмици след раждането на бебето ви е подходящ момент да говорите със специалист за всички физически или психически проблеми, които сте имали след раждането. Контролен преглед на около 6 до 8 седмици след раждането

Контролен преглед на около 6 до 8 седмици след раждането

Контролен преглед на около 6 до 8 седмици след раждането 470 900
Вашият постнатален преглед на около 6 до 8 седмици след раждането на бебето ви е подходящ момент да говорите със специалист за всички физически или психически проблеми, които сте имали след раждането.

Добра идея е да направите списък с въпроси, които да вземете със себе си, за да не се притеснявате, че ще пропуснете нещо.

 

Какво се случва по време на контролен преглед след раждането?

Разбира се, конкретните параметри на прегледа могат да варират, но генерално може да очаквате:

  • Да бъдете попитани как се чувствате като част от обща дискусия за вашето психично здраве и благополучие.
  • Да бъдете попитани дали все още имате вагинално течение.
  • Ще коментирате появата на първа менструация след раждането.
  • Вашето кръвно налягане ще бъде проследено, особено ако сте имали проблеми по време на бременност или след раждането.
  • Ако сте имали епизиотомия или цезарово сечение лекарят ще проследи дали шевовете ви са зараснали правилно.
  • Ще коментирате контрацепция – не се притеснявайте да зададете на гинеколога всички, може би неудобни за вас въпроси, отнасящи се до възстановяване на полов живот, невъзможност за осъществяване на полов контакт, болезнени усещания в областта на слабините и др.
  • Ако сте с наднормено тегло или сериозно затлъстяване, вашият лекар ще ви даде съвети за отслабване и насоки за здравословно хранене и пълноценна физическа активност.

 

Задължително споделете на лекаря, ако:

  • Изпитвате дълбока, тъга, меланхолия и/или тревожност – появата на бебето е нещо прекрасно в живота на семейството, но началото понякога може да бъде наистина трудно и да изцежда силите на майката. Запомнете, че не е нужно да се борите сами и определено не трябва да се държите сякаш не съществува проблем. Да изпитвате трудност, да не успявате моментално да се свържете с детето не ви прави лоша майка. Важно е да потърсите помощ, защото може би имате следродилна депресия.
  • Имате проблеми с задържането на урина и екскременти.
  • Положите контакти са болезнени

 

С появата на бебето в живота ви ще настъпят множество промени както физически, така и емоционални и психически.  Постнаталните прегледи са от изключителна важност, за да сте сигурни, че организмът ви се възстановява правилно след раждането. Не се колебайте да потърсите специалист, ако имате оплаквания преди да е настъпил моментът за преглед.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори