Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-11-29 10:36:57 +0200 Допитайте се до следящия ви специалист преди да започнете каквато и да е нова физическа дейност или спорт, за да сте сигурни, че упражненията, което правите, няма да навреди на вас или вашето бебе. Спортуването по време на бременността - позволено ли е?

Спортуването по време на бременността - позволено ли е?

Спортуването по време на бременността - позволено ли е? 470 900
Допитайте се до следящия ви специалист преди да започнете каквато и да е нова физическа дейност или спорт, за да сте сигурни, че упражненията, което правите, няма да навреди на вас или вашето бебе.

Дори да сте активна спортистка отпреди бременността, първо се уверете, че физическото натоварване не представлява риск за плодния сак, особено през първия триместър.

 

Да бъдеш активна

Умерената физическа активност за 30 минути всеки ден може да ви помогне да избегнете напълняването, да укрепите сърцето и белите дробове и да ви даде допълнителна енергия и сила, необходими за раждането.

Изберете дейности, които харесвате, които отговарят на вашето ниво на подготовка. Ако никога досега не сте тренирали, говорете първо с гинеколога или акушерката си и потърсете леки дейности, с които бихте могли да започнете – например разходки, йога или водна гимнастика за бременни или да правите каквато и да е дейност, която е удобна за вас и ви оставя достатъчно дъх, за да говорите, докато тренирате.

Носете удобен поддържащ сутиен, широки дрехи и обувки, които поддържат краката ви стабилни. Правете почивки за вода и храна, ако имате нужда. Бъдете внимателни в горещо време – преместете дневната активност у дома или изобщо не спортувайте. Вероятно е най-добре да тренирате на ниво за начинаещи и да проучите кои са упражненията, които е най-добре да избягвате.

 

Упражнения за мускулите на тазовото дъно

Вашите мускули на тазовото дъно поддържат пикочния мехур, матката и червата. Те често отслабват по време на бременност и раждане, така че някои жени неволно започват да изпускат урина, когато кихат, кашлят или спортуват. Има упражнения като тези на Кегел, които можете да правите, за да укрепите тези мускули и да предотвратите това. По-силните мускули на тазовото дъно също могат да направят секса по-добър!

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори